yoga

Yoga

coaching

Coaching

Daves kitchen

Dave’s Kitchen

gezondheid en voeding

Gezondheid
en Voeding

meditatie

Meditatie

ontspanning

Ontspanning

spiritualiteit

Spiritualiteit

therapie

Therapie

 

yoga

Yoga

coaching

Coaching

Daves kitchen

Dave’s Kitchen

gezondheid en voeding

Gezondheid
en Voeding

meditatie

Meditatie

ontspanning

Ontspanning

spiritualiteit

Spiritualiteit

therapie

Therapie

yoga

Yoga

coaching

Coaching

Daves kitchen

Dave’s Kitchen

gezondheid en voeding

Gezondheid
en Voeding

meditatie

Meditatie

ontspanning

Ontspanning

spiritualiteit

Spiritualiteit

therapie

Therapie

Calendar

feb
19
di
Volle maanmeditatie (sneeuwmaan) @ De Lichtplaats Zaandam
feb 19 @ 20:00 – 21:30

De volle maan meditatie op dinsdagavond 19 februari a.s. Deze maan ook wel sneeuwmaan genoemd staat aan de voet van het ontkiemen van de natuur zoals de sneeuwklokjes en kort daarna de krokussen en narcissen. Ondergronds gebeurd er van alles. Soms kan je al wat van het naderende voorjaar voelen.
Wat mag er bij jou ontkiemen?

De aanvang is om 20.00 uur tot 21.30
Locatie: Provincialeweg 302, Zaandam, studio 283
De kosten voor deze meditatiesessie bedragen 15,00 euro. De sessie zal afgesloten worden met biologische kruidenthee en iets lekkers
Opgeven kan door een email te sturen naar info@mettalab.nl.

feb
25
ma
Niet denken maar doen! Hoe je je goede voornemens uitdaagt. @ De Lichtplaats Zaandam
feb 25 @ 19:00 – 22:00

Heb jij ook moeite met het volhouden van je goede voornemens?
En merk je dat de gedachte je besluipt: “laat ook maar”?

Hoe zou het zijn als je:
• je goede voornemens wel kan volhouden.
• je motivatie terug komt om door te gaan.
• je stopt met kritiek op jezelf te hebben.
• jezelf een winnaar voelt in plaats van een loser.

In de workshop “Niet denken maar doen” leer ik je om van 2019 JOUW JAAR te maken.
Na deze workshop weet je waarom je jouw goede voornemen hebt gemaakt en weet je ook waarom het je nu (nog) niet lukt om het vol te houden. Wellicht ga je de deur uit met een heel nieuw voornemen. Een die wél vol te houden is en waarmee je van 2019 jouw jaar maakt.
In een kleine groep zodat er voldoende aandacht is voor iedereen coach ik je uit je hoofd en breng je naar je hart. Je zet vervolgens vanuit je hart de volgende stap naar jouw beste jaar ooit.

Mijn naam is Oscar Plomp.
Als Hart-Grondig coach begeleid ik mensen bij de ontdekking wie ze zijn en waar ze voor staan.

Voor meer info en aanmelden stuur een mail naar info@coraz.nl of bel 06-48213178

Datum: 25 februari 2019
Plaats: Coraz Coaching Provincialeweg 302 1506 MJ ZAANDAM
Tijden: 19:00 uur – 22:00 uur (inloop 18:45 uur)
Maximaal aantal deelnemers: 10
Investering: € 85,00

mrt
1
vr
Workshop Intuïtief Schilderen @ De Lichtplaats Zaandam
mrt 1 @ 18:30 – 22:00

Intuïtief schilderen is een manier van uitdrukken, om iets van jezelf te verbeelden. Je innerlijke ik.
Het is een holistische vorm van tekenen. Het verband tussen denken, voelen en handelen. Evenwicht tussen je hoofd, je hart en je handen. Deze vorm van schilderen is verbonden met het verkennen en verbeelden van diepe lagen van bewustzijn. Het wordt ook wel genezend tekenen genoemd. Je werkt aan het zelfgenezend vermogen van jezelf.

Na een heerlijke ontspande meditatie..
gaan we naar de dan nog blanco doeken en schilderen daar onze intuïtieve boodschappen op.
Als we klaar zijn met schilderen
Gaan we met z’n allen van een afstand, en met een andere kijk, ons werk bewonderen.
Wat zie jij?

Tijdens de meditate van onze workshop intuïtief schilderen zal daar waar nodig is geheald worden..

Kosten: €40,00 per persoon
Bedrag is inclusief materialen, koffie en thee en lekkers
(Minimaal 8 maximaal 10 personen)

 

mrt
2
za
Osho Dynamic Meditation @ De Lichtplaats Zaandam
mrt 2 @ 07:30 – 09:30

Wil jij je weekend met een stoot energie beginnen?

Zaterdag 2 maart van 7.30 uur tot 9.00 uur laten wij jouw dag starten met een boost die in ieder geval het hele weekend zal doorklinken. Deze wordt gedaan bij zonsopgang.

De Osho Dynamic is een uur durende meditatie die jouw levenskracht opwekt door chaotisch ademhalen en vervolgens mag je al je ‘shit’ eruit gooien. Yeah! Alles wat je hebt moeten verbijten en onderdrukken mag je laten zijn. Als je boos bent, dan ben je boos. Krijg je de slappe lach, dan lach je. Wil je dansen dan dans je. Wil je je frustraties stampvoetend eruit schreeuwen, dan schreeuw je stampvoetend. Wil je over de grond rollen, dan rol je over de grond. Alles wat er op dat moment naar boven komt laat het gaan.
De volgende fase is springend de mantra ‘hoe’ roepen. Deze 3 genoemde fasen duren elk 10 minuten. De laatste 2 fasen duren elk een kwartier.
De meditatie dient met een lege maag uitgevoerd te worden. De sessie eindigt met biologische kruidenthee en een verantwoorde snack van Dave’s Kitchen.
Kom jij je eerste weekend in maart goed beginnen? Er is beperkte plaats ivm de bewegingsvrijheid welke nodig is voor deze meditatie. Zorg dus dat jouw reservering op tijd binnen is. De sessie wordt gegeven door een gecertificeerd begeleider.

Kosten: 20,00 inclusief thee en een snack van Dave’s Kitchen
Aanvang: 7.30 (zonsopgang) tot ca 9.30 uur
Waar: De Lichtplaats, Provincialeweg 302, Zaandam. Studio 283

Aanmelden kan via chatbericht, bel/app 0651187523 of info@mettalab.nl

mrt
7
do
JIJ, het NU, Tzolkin en de Gregoriaanse Kalender @ De Lichtplaats Zaandam
mrt 7 @ 20:00 – 22:00

JIJ, het NU, Tzolkin en de Gregoriaanse Kalender
door Frank van Hemert

Naast onze jaartelling zijn er diverse kalenders voor allerlei kosmische cycli die nog veel meer inzicht kunnen geven.
Frank merkte dat de kosmische werkelijkheid een heel ander ritme volgt dan onze Gregoriaanse kalender. Tijdens zijn studie ontdekte hij de Tzolkin , de kalender van de Maya’s. De inzichten van de Tzolkin zijn bijzonder veelzeggend en treffend. De berekeningen zijn eenvoudig. Het patroon van de Tzolkin is duidelijk te herkennen in jezelf en in je omgeving. De Tzolkin verduidelijkt wat er in het verleden gebeurde en is een leidraad voor de toekomst.

Deze kennismaking met de Tzolkin is interessant voor iedereen die meer inzicht wil in het kosmische toneelstuk waar wij allen onderdeel van zijn. We hebben het op een begrijpelijke manier over onderwerpen als frequenties, diverse cycli en tijdsgolven. Frank neemt je graag mee op reis langs allerlei interessante feiten over onze werkelijkheid en uiteraard vertelt hij iets over de nabije toekomst: het jaar 2019.

Ook staat hij uitgebreid stil bij de zonnebeelden waar de Maya toverlantaarn ons elke dag in onderdompelt. Welk effect heeft dat op onze werkelijkheid? Aan de hand van praktijkvoorbeelden beschrijft Frank duidelijk alle zonneregels en het effect dat ze dagelijks op jou en mij hebben. De betekenis en invloed van het zonnezegel van jouw eigen geboortedag komt uiteraard ook uitgebreid aan bod.
Daarnaast blijft er genoeg tijd voor vragen over jezelf, het heden en de toekomst!
De spreker is paragnost, droomuitlegger, numeroloog, tarotist, auroreader/-healer en coacht. Zie ook www.frankvanhemert.info.

Wanneer:
Donderdag 10 januari a.s.
Aanvang 20.00 tot 22.00 uur (inloop 19.45 uur)
De kosten zijn 15,00 euro inclusief kruidenthee en iets lekkers (alles biologisch).

Aanmelden kan via info@mettalab.nl of bel/app 0651187523

mrt
14
do
Soundhealing/klankconcert @ De Lichtplaats Zaandam
mrt 14 @ 19:30 – 21:30

Donderdagavond 14 maart a.s. wordt er in de Mettalab studio nr 283 van De lichtplaats een Soundhealing / Klankconcert gegeven door Marieke Mulder van Atelier Veer-Kracht.

Op deze avond neemt zij je mee d.m.v. de klanken van intuïtieve instrumenten in een diepe ontspanning. Even helemaal tot rust komen in een diepere laag van bewustzijn. Heerlijk, in deze drukke tijd en echt een cadeautje voor jezelf.

Van oudsher worden door allerlei natuurvolkeren instrumenten en klanken gebruikt voor rituelen en healings.
Alles om ons heen en ook wij bestaan uit energie, alles heeft zijn eigen trilling en frequentie. Intuïtieve instrumenten hebben elk een eigen klank en trilling en hebben daarom direct invloed op het menselijke energieveld en lichaam. Hierdoor kom je snel en gemakkelijk tot rust, kun je je gemakkelijk volledig ontspannen en al je dagelijkse beslommeringen los laten. Je energieveld komt volledig tot rust. Vanuit deze diepe ontspanning kan je weer contact maken met de diepere lagen van bewustzijn. Ook kunnen blokkades van je energiestroom opgelost worden waardoor je energie weer vrij kan stromen.

Ik werk met klankschalen, sjamanendrum, hapidrum, zang, native flute, tingsha’s, rainstick, belletjes en diverse shakers. Door de invloed van ieders energieveld, is het elke keer weer anders en daardoor een unieke ervaring.

Je bent vanaf 19.30 uur welkom . Je kan een matje, dekentje en kussen meenemen maar in de zaal zijn ook yogamatjes, kussentjes en vachten aanwezig. Het gaat erom dat je lekker comfortabel en warm kunt liggen in gemakkelijk zittende kleding.
De avond kost € 20,- per persoon (graag contant op de avond betalen) en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten met een lekker kopje thee.
De Lichtplaats is in het gebouw van de Bedrijvige bij aan de Provinciale weg no 302, navigatie instellen op Vlielandstraat 2. Het is de rode deur. Vervolgens is het studio 283.

Je kan je opgeven door een mailtje of appje te sturen naar: marieke.veer.kracht@gmail.com of 06-20888182. Opgeven via Facebook kan ook Veer-Kracht Marieke.

mrt
17
zo
Tai Chi Workshop 10-vorm @ De Lichtplaats Zaandam
mrt 17 @ 13:30 – 16:30

Behalve dat het er mooi en sierlijk uitziet is het beoefenen van Tai Chi ook heel goed voor je gezondheid. Je bouwt kracht op, je wordt/blijft lenig en is de beoefening bijzonder goed voor je gewrichten, spieren en interne organen. Tai Chi beoefenen leidt tot een betere circulatie en balans. Je krijgt meer kracht en je wordt flexibeler.

Mensen met bijvoorbeeld fybromyalgie hebben bij deze sport veel baat door de zachtheid van de uitgevoerde vormen. Maar is ook zeer aan te bevelen voor personen met een te hoge bloeddruk, MS, Parkinson, spijsvertering- en ademhalingsproblemen. Daarnaast reduceert het stress.
Verder voor mensen die de intensiteit van sporten niet fijn vinden is Tai Chi een prima alternatief om toch de voordelen van sport te ondervinden.

Er bestaan meerdere vormen zoals de 24-vorm of de 40-vorm. Deze middag laten we je kennismaken met de 10-vorm.
Tussentijds houden we korte pauzes met een kopje biologische kruidenthee met wat verantwoords te snoepen na de inspanningen.

Er zijn slechts 9 plaatsen beschikbaar dus geef je snel op. Mocht de workshop vol zijn dan kan je op een wachtlijst geplaatst worden.

Handig om te weten:
• Draag makkelijk zittende kleding. Eventueel in laagjes (het kan erg warm zijn in de studio).
• Neem binnenschoenen mee of warme sokken eventueel met een antislip onderzijde.
• Een flesje water is altijd prettig om bij de hand te hebben.

Datum: 17 maart 2019
Aanvang: 13.30 tot 16.30 uur
Kosten: 25,00 inclusief biologische kruidenthee en lekkers

De workshop wordt gegeven door de zeer ervaren Jean Pierre van Buyle. Jean Pierre beoefend oosterse bewegingskunsten al 40 jaar. De laatste 20 jaar geeft hij les in verschillende Tai Chi en Chi Kung vormen.

Je kan je opgeven via info@mettalab.nl. De locatie is De Lichtplaats in Zaandam. Provincialeweg 302 (voor navigatie Vlielandstraat 2) Studio 283.

mrt
21
do
2-wekelijkse (on)Kruiden en Meditatie workshop in 4 delen @ De Lichtplaats Zaandam
mrt 21 @ 19:30 – 22:30

Ben jij ook zo verwonderd over het feit dat bijvoorbeeld bermplanten ook wel onkruid genoemd geneeskrachtige eigenschappen bezitten?

Tijdens deze workshops gaan we ons afstemmen op een te behandelen (on)kruid. We starten met misschien wel een van de meest bekende en alom vertegenwoordigd geneeskrachtige kruid te weten Urtica Dioica en Urtica Urens (grote en kleine brandnetel).

Na een meditatie gaan we het kruid behandelen. Eerst tijdens een korte pauze de te behandelen kruidenthee drinken en intunen wat het met je doet. Vervolgens worden de geneeskundige eigenschappen doorgenomen en andere wetenswaardigheden middels een presentatie. Ook zullen we de planten buiten bekijken en zal informatie uitgewisseld worden.

Verder leer je een bereiding maken van het kruid wat behandeld wordt. Bijvoorbeeld een tinctuur, oxymel of een zalf.

Tijdens de workshop kan je onbeperkt kruidenthee drinken. In de pauzes wordt verantwoord lekkers van Dave’s Kitchen aangeboden.

Per workshop bedragen de kosten 40,00 inclusief de meeste materialen. Tevens krijg je de kruidenthee mee om thuis het kruid verder te ervaren en kunnen we eventueel je opgedane ervaringen kort met elkaar bespreken tijdens de volgende workshop.

21-3-2019 brandnetel
4-4-2019 vrouwenmantel
18-4-2019 heermoes
2-5-2019 paardenbloem

Je kan je aanmelden per workshop of voor alle workshops in een. De kosten zijn dan 150,-. Doe dit ruim van te voren in verband met inkoop.
Deze workshops zullen gaandeweg uitgebreid worden met o.a. keukenkruiden. De te behandelen kruiden zullen op een later bekend gemaakt worden bij voldoende belangstelling.

mrt
29
vr
10-wekelijkse workshop mindful workout @ De Lichtplaats Zaandam
mrt 29 @ 09:30 – 11:00

Kom ook op vrijdagochtend vanaf 29 maart gedurende 10 weken de mindful workout workshop doen. We nemen je mee op reis door het mindfulnesslandschap. De bestemmingen zijn concentratie, inzicht, visualisatie, geleide en actieve meditaties.

Waarom? Wetenschappelijk is bewezen dat de voordelen talloos zijn. O.a. meer kwaliteit en focus in je leven, minder stress, in het NU zijn en betere werkprestaties. Dus waarom niet.

Tijdens de workshop komen verschillende vormen aanbod zoals bijvoorbeeld: OshO, Hara, Metta, PMR, Vipassana, Yoga Nidra en meer. We zetten tijdens deze mindful workouts je hoofd uit en en je lijf aan. Elke vrijdag is dan alsof je (er) even uit bent geweest.

De lessen vangen aan elke vrijdagochtend gedurende 10 weken vanaf 29 maart om 9.30 tot 11.00 uur. Deze worden afgesloten met een sharing, biologische kruidenthee en iets lekkers.

Locatie: Provincialeweg 302 in Zaandam, studio 283
Kosten: 160,00 inclusief thee en snack.

Wil je meer weten of je opgeven? Stuur een mail naar jose@mettalab.nl of bel/app naar 0651187523.

Ben je student of heb je een krap budget en je wilt graag deelnemen aan de workshop? Neem dan contact op. We kunnen kijken of we tot een oplossing kunnen komen.

mrt
31
zo
Lezing De mens als schakel tussen hemel een aarde @ De Lichtplaats Zaandam
mrt 31 @ 13:30 – 15:30

Leven in de 5de Dimensie

Deze lezing beantwoord vele vragen, die ik mezelf al mijn hele leven stelde en wellicht ook voor jou gelden:
Wat is er gaande op aarde?
Waarvoor ben je op aarde gekomen?
Waarom voel jij je door veel mensen onbegrepen en niet serieus genomen?
Hoe kan het, dat je soms niet gehoord wordt?
Dat jij je in gezelschap afsluit en uitgesloten voelt?
Wat zit achter het communicatieprobleem?
En hoe ga je ermee om?
Heeft het leven een doel?
Wat is jouw unieke drijfveer?

De aarde is een derde dimensie planeet, maar om een bepaalde reden is de trilling op aarde nu aan het stijgen naar de 5de dimensie. Ook de mensen hebben ieder een eigen trilling, waardoor men elkaar niet of nauwelijks begrijpt als het trillingsniveau van je ziel te veel verschilt van de ander. Hierbij speelt je intuïtie een cruciale rol en worden wij allen door een hoger zelf geleidt.

Aanvang 13.30 uur tot 15.30 uur
Kosten: € 11,00 incl. thee

  

 
 
 

 

 

 

Adres van De Lichtplaats:

Provincialeweg 302 (Vlielandstraat 2)

1506 MJ Zaandam

De Lichtplaats is vanuit Station Koog Bloemwijk binnen 10 minuten lopend te bereiken.